Hvem tager skraldet?
Nogle gange må man erkende, at ting har haft deres tid, og at det ikke er værd at bruge mere krudt på det. Og sådan en erkendelse er vi kommet frem til med Affaldsindsamlingen i Tranbjerg.
Trofaste Tranbjergborgere har støttet op om indsamlingen år efter år, og et par nye ansigter er også kommet til – men mange er faldet fra, og for få kommet til.
Så nu er der simpelthen for få til, at det kan betale sig at bruge tiden på at arrangere det og få det op at stå.
Så Tranbjerg Tidende vil fremover ikke stå for en årlig Affaldsindsamling i Tranbjerg.
Og hvordan er vi gået fra 150 deltagere til et par håndfulde? Blæste det for meget på dagen? Var der for mange andre arrangementer i samme weekend, så folk ikke orkede at komme ud af huset i 2 timer? Er affald ikke et problem i byen mere? Er der mange andre grupper, der rydder op i naturen? Forventer folk, at det er andre, der tager skraldet, og at det dermed ikke er deres problem? Eller er vi holdt op med at være frivillige, der hjælper til i egen by?
Svaret får vi aldrig, og det er nok også lige meget. Der var en gang, hvor folk stod i kø gennem centeret for at deltage i Affaldsindsamlingen, og måske kommer den tid igen en gang, hvis vi gror til i affald igen.
Indtil da håber jeg, at vi alle bliver bedre til at ramme skraldespandene og sørger for, at det ikke ender i naturen.
Tusind tak til alle jer, der har taget skraldet år efter år og gjort Tranbjerg en renere by.
Vær opmærksom på farligt affald!
Hvis du er ude og samle skrald, skal du være opmærksom på, at lattergaspatroner skal sorteres som Farligt affald og derfor ikke skal med i den store pose sammen med resten af affaldet.
Ender de på forbrændingsanlægget, kan de gøre stor skade på anlægget med blandt andet store økonomiske konsekvenser.