Et klubhus for fællesskabet

Når Johannes R. Jepsen åbner den nye cafe ved AIA, bliver det med forskellig mad, stort udvalg, arrangementer, take away og forhåbentlig en masse fællesskab.

Af Stina Christiansen

Café AIA flytter ud af lokalerne ved hallen på Grønløkke Allé 7, og den nye forpagter Johannes er i gang med at finde ud af, hvilket sted han vil drive der fremover. 

 – I og med at det er en sportshal vil jeg gerne servere noget sundere mad. Men jeg kommer også til at have pomfritter og burgere – bare hjemmelavet. På sigt vil jeg gerne have en dagens ret, som folk kan tage med hjem eller selvfølgelig spise i cafeen, fortæller Johannes. 

Johannes er uddannet kok og bor i Skovgårdsvænget i Tranbjerg med sine to børn på 8 og 10 år, som han har hver anden uge. 

På hans cv er en lang række restauranter, som han har arbejdet for og et par enkelte, som han selv har stået for. For et par måneder siden lukkede han sin bod på Aarhus Street Food – Griseriet, og ønsker nu at lægge alt sin energi i den lokale café i Tranbjerg Hallen. 

Skabe liv

– Jeg er en arbejdshest, som kan arbejde, fra solen står op, til den går ned igen. Men jeg kan jo rigtig godt lide det, siger den 41-årige Johannes, der også må erkende, at månederne med 300 timers arbejde er for meget for ham.

Han har længe puslet med tanken om, at han kunne gøre en forskel for klubhuset og kontaktede derfor klubhusudvalget og sagde, at hvis de nogensinde kunne bruge én ny forpagter, måtte de meget gerne sige til. 

Mange af hans tanker om klubhuset handler om fællesskabet, som han gerne vil bygge op omkring det. 

– Klubhuset har masser af uudnyttet potentiale, som der skal kigges på. Det skal gerne være et sted, som er hyggeligt at være og kan bruges af alle til både sportsaarrangementer, sociale og private arrangementer, lokale tiltag som f.eks. Tranbjerg ugen, tranbjergløbet og diverse sæsonafslutninger, møder m.m.  Når der er sportsarrangementer, eksempelvis fodboldkampe, i tv, kunne jeg godt tænke mig, at vi kunne vise kampen her, og folk kunne købe en ret og sodavand/fadøl og hygge sig sammen i klubben. Det er i hvert fald noget, som jeg selv kunne tænke mig at benytte mig af. Derudover har jeg arbejdet for et vinfirma, så det kunne også være noget med at lave vinsmagning og have tapas bagefter. 

Jo mere fællesskab man laver, jo hyggeligere er det. Fællesskabet er enormt vigtigt for både klubben og lokalsamfundet, og det vil jeg bidrage til, at der bliver mere af siger Johannes. 

Take away og selskaber

Han vil holde åbent, når der er stævne eller andet på AIA og sikre, at alle kan få noget at spise og drikke – lige fra en kop kaffe til et stykke slik. 

Derudover vil han også lave take away både som dagens ret og til større og mindre selskaber. Har man et arrangement, kan man også holde det der, og der er allerede arrangementer lagt i kalenderen 2025. 

Køkkenet kommer til at være åbent hver dag fra kl. 15.30-21 som udgangspunkt. 

Inden han kan slå dørene op til sit nye sted den 1. november, skal lokalerne shines op. Derfor holder den lukket i en periode, hvor der bliver malet over det hele og sat akustikplader op. Der samles penge ind på forskellig vis til at gøre en masse ved klubhuset, så forhåbentlig får toiletter og andre faciliteter også en omgang inden længe. 

– Der skal generelt ryddes lidt op, det skal gøres lidt hyggeligere og måske skal bordene rykkes lidt rundt, siger Johannes. 

Og når alt det er på plads, skal der gang i fællesskabet og skabes liv i lokalerne. 

I forbindelse med at AIA og Johannes nu har indgået en aftale og dermed åbner op for noget nyt i klubben giver det også anledning til navneforandring. 

– Caféens nye navn bliver ’ 7’eren’, siger Johannes Jepsen

Et klubhus for fællesskabet

Her på Nyhedssiden kan du finde indlæg som ikke er aktuelle når bladet udkommer, men har vigtig infomation om fx datoer for arrangementer eller andre vigtige beskeder.

Indlæg
Picture of Tranbjerg Tidende
Tranbjerg Tidende

Redaktionen levere de nyheder der ikke rammer bladets deadline.

Vi bruger cookies udelukkende for at optimere din bruger oplevelse.